Tagok

4

ANNO Duo

Király Nóra

(ének, középkori hárfa, görbekürt, ütőhangszerek)2

A pécsi születésű francia szakos tanár és fordító énekesként a középkori és reneszánsz muzsikák, illetve a moldvai csángó és az archaikus stílusú népzenék szerelmese. Az elmúlt évtizedben számos koncertet tudhat maga mögött itthon, Svájcban és Franciaországban. 2011 és 2015 között Nóra&moy nevű, középkori zenét játszó duójával lépett – elsősorban francia – közönség elé a francia Xavier Terrasa (Obsidienne, Millenarium, Amadis, Joër, La Maurache, stb.) oldalán. 2014 nyarán Bergics Andrással együtt az ANNO Musica együttes alapítója. 2015-től tagja a Recercare Régizene Műhelynek

Bergics András

andris2(hegedűk, lant, koboz, duda, tekerőlant, shalmei, görbekürt, mandolin, buzuki, furulyák)

Pécsett született zenész családban. Ének-zene és népzenetanár szakos diplomáját a Nyíregyházi Főiskolán szerezte. A nagy múltú pécsi Zengő együttes egykori tagja jelenleg a budapesti urban/folk/underground stílusokban aktív olyan együttesekkel, mint A Köztársaság Bandája (AKB), vagy a 2014-ben alakult, moldvai zenét játszó PásztorHóra. 2014-ben Király Nórával megalapítja az ANNO Musica együttest.

ANNO Quartett

Szlama László

(koboz, ének, shalmei)laci

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója, óraadó tanára. A Junior Prima díjas kobzajátékos (2012) rendszeresen hallható rangos itthoni és külföldi fellépés alkalmával: turné az Egyesült Államokban a Magyar Állami Népi Együttes oldalán, trieszti fellépés a Honvédelmi Minisztérium megbízásából, stb. Több hazai ifjú tehetségeket bemutató programba is beválasztották, többek között a La Femme magazin 50 tehetsége közé és az MKB bank Kiválóságok Klubjába. Rendszeresen fellép mentorával, Miklósa Erikával, illetve többízben is muzsikált Dresh Mihály zenekarával a Zeneakadémia Nagytermében, valamint a Művészetek Palotájában. Közreműködőként többek között a Zirci Ciszterci Apátságban, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, és a Sziget fesztiválon is játszott. Számos más együttes mellett a PásztorHóra zenekar kobzása.

Okos Gergely

(dobok)3

A rendkívül sokoldalú dobos a magyar népzenétől, a jazz és a rock műfajain át egészen a modern elektronikus zenékig a legtöbb műfajban otthonosan érzi magát. Ebből is tükröződik, hogy mind zenészként, mind emberként leginkább a spontaneitás, az eklektika és a nyitottság jellemzi. Leggyakrabban olyan zenekarokkal hallható, mint a Gajdos, a Gourmand, az Ethnofil, a Neofolk vagy a moldvai muzsikát játszó PásztorHóra.